Kitap Kumbaram

Okulumuz ilköğretim birinci ve ikinci kademeye uygulanan tasarrufun en verimli aktarımı kitap kumbarası projesi başlatılmıştır.ilköğretim Rehber Öğretmen Hilal Karakuş tarafından yürütülen projeye öğrencilerimizin ilgisi yoğun oldu.
     Okulumuz Özel Ender Koleji olarak  TUTUMLU OLMA ve KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI kavramlarının eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla çocuklara benimsetilmesini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi başlattık.

Söz konusu etkinlik projesi, kitabın ve tutumlu olmanın öneminin çocuklara eğlenceli bir gösteriyle anlatılması ve KİTAP KUMBARAM’ın dağıtılması ile başlayıp. 15 gün sonra çocukların kumbaralarından çıkan birikimleri ile kendi tercih edecekleri kitapları satın almaları ile sona erecek bir projedir.

• Kumbara, tutumlu olma eğitimindeki en önemli materyallerin başında gelmektedir.
  • Okuduğumuz kitapların her bir sayfası yıllar süren tecrübelerin ürünüdür. Yarınlara hazırlanan ve gelecekte büyük işler başarmaya azmetmiş gençlerimizin bu tecrübeler ışığında yetişmesi için kitap okuma alışkanlığı onlara küçük yaşlardan itibaren edindirilmelidir.

Ancak dijital alemin cazip davetleri ile çevrelenmiş olan çocuklarımız, kitapların büyük dünyasının farkında değillerdir. Bu nedenle onlara kitapların büyülü dünyasını tanımaları için yardım etmeli, bu önemli alışkanlığı severek kazanmalarını sağlamalıyız.

Psikologlar tarafından yapılan bir araştırma * İlköğretim dönemini içine alan 8-12 yaş grubundaki çocukların kitap okuma alışkanlıkları ve kitap seçimleri konusunda şu bilgileri vermektedir;

“8-12 yaş çocuğu, kendi ilgi alanlarını kendisi belirleyebilir. Bu alanlarla ilgili her yeni bilgi ya da kahraman onu heyecanlandırır. Maceralı hikâyeler ilgisini fazlasıyla çeker.

Seçilecek kitaplar;

• Kendisinin seçeceği,
  • Karakter ve zevkine uygun,
  • Sadece mesaj kaygısı taşımayan, düşündüren ve sıkıcı olmayan tarzda olmalıdır.”

Çocuklara kendi tasarrufları ile kendi tercih ettikleri kitapları satın alma fırsatını verecek bir proje, KİTAP KUMBARAM!

Bu Ay 2036