Etik Günü Proğramı

Okulumuz etkinlikleri kaldığı yerden yeni gelişmelerle devam ediyor,İlköğretim ve Lise öğrencilerimizin katılımıyla ve Tarih Öğretmenimiz Nadir MERT’in katkılarıyla düzenlenen programımızda sunuculuğu Şeyma ERTAN yaptı.Etik üzerine hazırlanan programda öğrencilerimizin emeği gözden kaçmadı,zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı program Eğitim Öğretim Koordinatörümüz Uğur ALKAN’ın kapanış konuşmasıyla son buldu.Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Peki Etik Nedir?

Etik, pratik felsefenin bir konusudur. Pratik, çünkü insanların ne şekilde davranmaları gerektiğiyle ilgili somut ve kanıtsal bilgiler sunar. İyi ve kötü davranış nedir? İyi veya kötü nedir? Bu sorular kulağa biraz teorik gelebilir ama sık sık karar vermek zorunda kaldığımız durumlarla karşılaşırız, değil mi? Yolda bulduğumuz bir cüzdan bizde kalabilir mi, yoksa kayıp bürosu veya karakola mı bırakmalıyız? İzin almadan arkadaşımızın kalemini kullanabilir miyiz?