KURUCUSU OLDUĞUMUZ "LET'S LEARN THROUGH STEM. ROBOTS MAKE BRIDGES!" PROJESİ BAŞLADI

KURUCUSU OLDUĞUMUZ

İngilizce zümre Başkanı Metin TANGÜLER'in kuruculuğunu üstlendiği Yunanistan, Estonya, İspanya, Litvanya'da bulunan beş okulun katılım sağladığı  "Let's learn through STEM. Robots make bridges! " e-Twinning projesi okul içi faaliyetlerine fiili olarak başladı.

Proje kurucusu Metin TANGÜLER yaptığı açıklamada "Bu proje ile çocukların 21. yüzyıl becerilerini arttırmayı hedefliyoruz. Öğrenme-öğretme sürecinde ve eğlenceli aktivitelerdeki STEM ve  robotikler araçlarla çocukların genel becerilerini geliştirmelerine, teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmelerine, yaratıcılıklarını ve dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacağız.Çünkü robotik kodlama ekipmanları aracılığıyla gerçekleştirilecek olan bu öğrenme süreci onlar için daha verimli olacaktır.Çocuklar yeni becerilerini uygulayacak, ülkeler ve okullar arasında işbirliğini ruhunu geliştirecek ve sorumluluklarını arttıracak, kendilerine materyal üreterek etkinliklere katılacak, yaratıcılığın sevincini en üst düzeyde hissedecektir. Ayrıca öğrencilerin yanı sıra eğitimcilerde yeni uygulamaları, fikirleri ve deneyimleri paylaşacaktır.

Proje boyunca aktif olarak Robotik Kodlama ekipmanları ile Web 2.0 ve 3.0 araçları kullanılması, ders içi öğrenci katılımının arttırılması, STEM faaliyetleri ile öğrencilere eğlenceli bir ders süreleri geçirilmesi hedeflenmektedir. Projede kurucu Metin TANGÜLER'in yanı sıra, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aykut ÖZASLAN ile ilkokul 1.sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekip aktif olarak faaliyet gösterecektir " dedi.

Kaynak: https://www.eba.gov.tr/haber/1574069233

Bu Hafta 1985